Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

2 ajatuksia aiheesta “Vaalit

 • Esa Heikkinen

  Hei! Olen lueskellut kommenttejasi, katsonut vaalihaastattelusi ja verrannut vaalikoneen vastauksiasi omiini ja olen vaikuttunut perehtyneisyydestäsi ja sanoisinko älyllisestä suhtautumisestasi asioihin, joihin otat kantaa. Arvostan myös sitä, että koulutustesi ja kansainvälisten tehtäviesi jälkeen olet palannut Kainuuseen työtä tekemään.
  Suhteesi kulttuuriin ja taiteisiin ei kuitenkaan ole tullut esille. Kysyisinkin sinulta, mikä on sinun suhtautumisesti yhteiskunnan (valtio, kunnat)rooliin kulttuurin ja taiteiden tukemisessa. Kulttuurilaitusten rakentaminen, sisällön tukeminen, ns. korkeakulttuuri vai kansantaide jne. Mitkä kulttuurin tai taiteen alueet sinua itseäsi eniten kiinnostavat?

  • Silja Artikkelin kirjoittaja

   Hei Esa,

   Kiitos viestistäsi.
   Olet varmaan huomannut nettisivujani lukiessa, että syyni olla mukana politiikassa on elinkelpoisen maapallon varmistaminen. Se, että otetaan ilmastonmuutos, luonnonvarojen ylikulutus ja luonnon monimuotoisuuden heikkeneminen tosissaan, ja luovitaan ihmiselämä kestävälle raiteelle. Tämän puolesta haluan tehdä töitä, ja koen, että poliitikkona se onnistuu parhaiten.

   Tämä näin esipuheena, koska en halua luvata liikoja: joko rahallisia lisäpanostuksia tai omaa edistämisenergiaani. Ensinmainittua en oikein uskalla luvata mihinkään, koska jokainen meistä kuitenkin tietää, ettei rahaa ylimäärin ole. Ja omaa edistämisenergiaani haluan käyttää siihen, että ihmiselämä saataisiin kestäville raiteille.

   Mutta, kulttuurin & taiteen ajattelen olevan keskeinen osa ihmisyyttä. Kulttuuri ja taide on parhaimmillaan tunteiden peili, ajan kuvaaja & suhteuttaja, vaikeiden asioiden käsittelijä sekä ’keisari ilman vaatteita’ -paljastaja. Ja nimenomaan kulttuurin, en pelkästään viihteen. Kulttuuria & taidetta on tuettava, koska muuten sitä ei syntyisi. Pelkkien markkinoiden ’armoille’ kulttuuria & taidetta ei voi jättää, koska silloin sen yhteiskunnallinen näkökulma helposti kaventuisi. Muuttuisi viihteeksi, jota meillä on jo riittävästi. Näistä syistä valtiolla ja kunnilla on minusta oltava rooli kulttuurin & taiteen tukemisessa. Asioihin perehtymättä mutu-tuntumani on, että nykysysteemi on pääosin hyvä.

   Itse tykkään käydä katsomassa teatteria – niin kaupunginteatterin kuin harrastajateatterin esityksiä – tanssia, musiikkia, balettia sekä (taide)näyttelyitä. Kulttuurin suurkuluttajaksi en itseäni määrittele, mutta kyllä minä sitä tarvitsen. Ajattelen myös, että kulttuuri on keskeinen asia ihmisen hyvinvoinnin kannalta. Siksi erilaiset kulttuuritapahtumat, kulttuurisetelit, Kajaanissa nyt kokeiltu museoiden pääsymaksuttomuus ovat hyviä asioita. Lisäksi alueiden elinvoiman kannalta kultturimatkailussa on paljon nykyistä enemmän potentiaalia.

   Tällaisin ajatuksin kulttuurista. Jäikö jokin asia vielä mietityttämään?