Kuntavaalit 2012


Kuntavaalien 2012 vaaliteemat, palautepalaveri yms. koottu tälle sivulle.
——————

Miksi minä?

Kunnallispolitiikka kaipaa nuorta verta ja uusia ajatuksia. Molempia minulta löytyy. Haluan tehdä Kajaanista houkuttelevamman paikan asua ja elää. Uskon, että minulla on siihen paljon annettavaa, etenkin paluumuuttajuuden vuoksi. Asioihin vaikuttamista olen oppinut valtavasti partiosta – nyt näitä taitoja on aika koetella sekä kartuttaa politiikan saralla.

Ajattelin edistää seuraavia teemoja:

1. Tervetuloa Kajaaniin / Kainuuseen – (paluu)muutto houkuttelevaksi

Kajaani on mahtava paikka asua ja elää. Tarvitsemme eri alojen osaajia ja uutta & erilaista näkemystä. Siksi (paluu)muuttajien huokutteleminen on ensiarvoisen tärkeää.

Helppo arki ja luonto ovat monella jo tiedossa Kainuusta. Niihin panostamisen lisäksi tarvitaan maakunnan julkisuuskuvan kohentamista sekä poismuuttajien toivottamista uudelleen tervetulleiksi.

Itse muutin Kajaanista lukion jälkeen opiskelemaan ajatuksella, että kaikki muutkin muuttavat pois tästä kuolevasta maakunnasta. Kymmenen vuotta vierähti niin ajatellen, vaikka aina olenkin sanonut olevani mieluummin Kajaanista kuin Oulusta tai Helsingistä. Vasta kun paluumuutto alkoi konkretisoitua ja seurasin maakunnan työmarkkinoita hieman tarkemmin, havaitsin, että täällähän on vilkasta elämää, hyviä työmahdollisuuksia ja pula osaavasta työvoimasta. Kainuulla menee aika hyvin ja muuttajat ovat erittäin tyyväisiä elämäänsä. Ja kaiken lisäksi paluumuuttoon suhtauduttiin erittäin positiivisesti. On mukava tuntea itsensä tervetulleeksi. Paljon mukavampi kuin lähteä Kiantoa mukaillen: ”Raukat vain menköhöt merten taa”.

2. Lähiruoka käyttöön

Lähiruoasta puhutaan paljon – hyvä niin. Nyt on kuitenkin aika ryhtyä tuumasta toimeen, kuten esimerkiksi Kiuruvedellä tai Vieremällä. Kaupunki on iso ruuan ja tavaroiden ostaja. Kun kaupunki ryhtyy painottamaan ostojaan paikallisesti, luodaan kysyntää, joka puolestaan saa aikaan tarjontaa. Positiivinen kierre on valmis: lisää työpaikkoja, lisää tarjontaa ja lisää kysyntää.

3. Pyöräily tavaksi liikkua

Kajaani on loistava pyöräilykaupunki – lyhyet välimatkat ja erinomainen pyörätieverkosto. Hyvästä on helppo parantaa. Mielestäni pyöräilyyn pitää panostaa, ottaa se huomioon kaavoituksessa, suunnittelussa sekä tieverkostolle suunnatuissa määrärahoissa (kunnostetaan riittävästi pyöräteitä). Pyöräilyssä voittaa sekä ympäristö että terveys.

4. Tulevaisuus on lapsissa ja nuorissa

Mielestäni on aivan keskeistä huolehtia siitä, että lapsilla ja nuorilla on hyvä olla. Siitä, että heidän on hyvä kasvaa juuri Kajaanissa. Kaupunkirakenne luo siihen oivat puitteet, mutta päätöksillä on varmistettava lasten ja nuorten hyvinvointi.

Konkretiaa tähän tuo ensimmäisenä kajaanilaisena kunnallisvaaliehdokkaana allekirjoittamani Allianssin huoneentaulu.

5. Muu, mikä?

Haluan kaupunginvaltuustoon luomaa parempaa kaupunkia sen asukkaille. Ajamaan sellaisia asioita, jotka yhdessä koetaan tärkeäksi. Mitä ne sinun mielestäsi olisivat?

Kuntavaalit – miten meni

Hyvin meni. 🙂

Sain 151 ääntä, ja pääsin toiseksi Vihreiden kaupunginvaltuutetuksi.
Olen myös kaupunginhallituksen jäsen, sekä ainoa Vihreä maakuntavaltuutettu.
Kaupunginhallitus-pestin ansiosta olen myös: Kajaanin Veden johtokunnassa kh-edustaja, työllisyystyöryhmän jäsen, Kajaanin kaupunkikeskustan seurantaryhmän jäsen, yleiskaava 2030 ohjausryhmän jäsen.

Yhteenveto vaaleista löytyy blogikirjoituksestani Vaalien palautepalaveri.

Vaalirahoitus

Tein vaalirahailmoituksen. Se on nähtävillä Puolue- ja vaalirahoitusvalvonnan sivuilla. Vaikka kampanjani jäi alle 800 euron (kuluja yhteensä 690,18), halusin ne eritellä. Huima 20 euron ’lahjoitus’ on äidiltäni, joka teki lettutaikinat omista tarpeistaan.

 

Share Button