Miksi Silja?

Silja Keränen

1. Olen ollut EU:lla töissä

Pian diplomi-insinööriksi valmistumisen jälkeen olin töissä EU-virkamiehenä Euroopan kemikaalivirastossa Helsingissä. Viraston tehtävänä oli laittaa toimeen EU:n silloin vielä uunituore kemikaaliturvallisuuteen liittyvä REACH-asetus. Minun työnkuvaani kuului etenkin kemikaalien rekisteröintiprosessin sujuvuuden parantaminen esimerkiksi tietojärjestelmän kehittämisen myötä. Monipuolinen ja mielekäs työ, jossa työkaverit olivat pääsääntöisesti ei-suomalaisia. 

Nyt Kajaanissa asuessa olen puolestaan työskennellyt EU:n aluekehityshankkeiden parissa. Ensin eurooppalaista yhteistyötä vahvistavissa Interreg-hankkeissa, ja nyttemmin enemmän Kainuun kehittämiseen keskittyvissä aluekehityshankkeissa. 

 

2. Vahva osaaminen EU:n ydinsubstansseista

EU käyttää budjetistaan noin 40 % maataloustukiin ja huomattavan summan koheesiopolitikkaan – eli alueiden tukemiseen. Lisäksi EU on todella keskeinen toimija luonto-, ilmasto- ja ympäristöasioissa. Nämä kaikki ovat minun osaamisen ydintä ja mielenkiintoni kohteita. Maatalouden kehittäminen kestävämmäksi, metsäpuolen asiat ja vahva aluepolitiikka – juuri näiden asioiden parissa haluan tehdä töitä ja viedä niitä parempaan suuntaan. 
(Katso muista kohdista näiltä sivuilta, että miten. 🙂 )

 

3. Sopivasti poliittista kokemusta, mutta paljon uuden ihmisen intoa

Olen toiminut politiikassa hieman päälle kymmenen vuotta. Sen myötä kokemusta on karttunut ja olen oppinut saamaan asioita aikaiseksi. Toisaalta olen kuitenkin uusi europarlamentin ympyröissä ja sitä myöten innokas tekemään asioita ja muuttamaan maailmaa. Sekä kokemusta että tekemisen paloa tarvitaan, jotta asioita saa aikaan. 

  

4. Kykyä tehdä töitä, rakentavasti

Politiikassa myös puheet ovat tekoja, mutta paljon tarvitaan myös tietokoneella istumista, ihmisten kanssa keskusteluja, asioiden hoitamista, tekstien kirjoittamista, strategioiden eteenpäinviemistä, viesteihin vastaamista, palavereissa olemista – eli asioiden ja itsensä johtamista. Tämän osaan. Teen töitä ahkerasti. Pyrin myös löytämään kompromisseja ja etsimään ratkaisun, joka on mahdollisimman monelle mahdollisimman hyvä.

 

5. Vihreää näkemystä isojen kaupunkien ulkopuolelta

Vaikka olen asunut isoissa kaupungeissa – Helsingissä, Singaporessa, Oulussa ja Kuopiossa – olen kotoisin ja olen asettunut asumaan Kajaaniin. Vaikka Kajaani toki on ihana kaupunki, ei meitä nyt kovin isona metropolina voi pitää. Minulla onkin vahva halu ajaa harvaan asutun ja isojen kaupunkien ulkopuolisen Suomen asiaa, koska näen sen monesta syystä tärkeänä. Samaan aikaan koen, että ympäristöpolitiikan päätöksenteossa on tärkeää olla ymmärrystä maaseudun realiteeteista ja että minä kainuulaisena vihreänä sitä näkökulmaa pystyn juuri hyvin tuomaan.  

  

      

Share Button