Mahtava Pride-väki!


Mahtava Pride-väki!

On aikamoinen kunnia tuoda vihreiden tervehdys tähän Kainuun ensimmäiseen Prideen.

Minusta on hyvä kuulua puolueeseen, joka ympäristöstä ja luonnosta huolehtimisen lisäksi tekee töitä myös tasa-arvoisemman yhteiskunnan puolesta. Sen puolesta, että jokainen hyväksytään sellaisena kun hän on. Sen puolesta, että ihmisiin uskotaan.

Vain sillä tavalla me voimme luoda yhteiskunnan, jossa kaikilla on hyvä olla. Ja sellaisella yhteiskunnalla menee hyvin. Myös talouden tunnusluvuin.

Ette uskokaan kuinka hienoa minusta on, että Pride järjestetään nyt myös Kainuussa. Osallistuin Prideen elämäni ensimmäisen kerran heinäkuussa 2011 Helsingissä. Seuraavana vuonna, 2012, asuin jo Kajaanissa, joten välivuosia on tullut kokonaiset neljä kappaletta.

Yksi askel suvaitsevamman Kainuun suuntaan otettiin Pekka Haaviston ollessa ehdolla tasavallan presidentiksi. Lokaa, irvailua ja haukkumista oli tuolloin. Ja paljon. Mutta suuri oli lopulta Pekan äänimääräkin. Hyvä Kainuu!

Tämä erinomaisesti järjestetty Kainuun 1. Pride on myös iso askel suvaitsevamman Kainuun suuntaan. Isoja, ja pieniä askeleita tarvitaan edelleen. Mutta juhlitaan nyt – tämä on sen arvoista!

———-

Puhe pidetty Kainuun ensimmäisessä Pride-juhlalla perjantaina 8.7.2016. 

Share Button