Vuoden 2013 analyysi


Kirjoitan tämän analyysin nyt, koska vuodenvaihdetta vietetään totisesti sivistyksen tavoittamattomissa. Tietokone jätetään kotiin, puhelin ei kuulu, eikä sen akkuakaan voi ladata – lähdemme siis hiihtovaellukselle. 🙂

Vuoteen mahtui:

50 virallista kokousta (ja lähes saman verran epävirallisia kokouksia)
3300 sivua paperia (17,5 kg (-1 kg kirjekuoriin yms.) -> 5 g / A4-arkki -> 3300 sivua)
730 tuntia politiikkaa
24 blogikirjoitusta
2 mielipidekirjoitusta (toista ei ole vielä julkaistu)
20 päivää seminaaria & koulutusta
2100 (noin) euroa palkkioita

Tuntipalkka siis huimat 3 e/h.

Ei tätä rahan vuoksi tehdä, vaan kaupungin, seudun, maan ja maailman parantamiseksi. Että täällä olisi hyvä tulevaisuudessakin elää.

2013-12-26-065-leikattu

ISOJA JUTTUJA

Kainuu-ohjelma

Kainuun liitossa tehdään Kainuun strategiaa, jossa tähtäin on vuodessa 2035. Strategian tekeminen ja sitten sen mukaan toimiminen on todella tärkeää. Mihin suuntaan mennään ja kuinka Kainuun käy. Mahdollisuudet ovat hyvät, niihin kannattaa vain nyt tarttua ja mennä eteenpäin.

E.ON kauppa

Vuoden alkupuoliskolla käytettiin todella paljon aikaa E.ON kaupan valmisteluun. Toki tässä oli virkamiehillä suurin rooli, mutta me päättäjät olimme tässä myös keskeisesti mukana. Mehän tämän loppupeleissä päätimme, kesäkuussa suljetussa valtuuston kokouksessa.

Talousasiat ylipäätänsä

Kajaanin (ja yleisesti kuntien, & valtionkin) taloustilanne on haastava, siihen on nyt todella päässyt perehtymään. Vaikka diplomi-insinöörin koulutus näyttääkin tässä yhteiskunnassa pätevöittävän niin yritysjohtajaksi kuin pääministeriksikin, talouspuolella tarvitsen eniten oppia. Käytännön kautta sitä on tullut, syksyllä kävin avoimessa yliopistossa hieman kansantaloustiedettä ja tämän lisäksi palaverit viranhaltijoiden kanssa.

Meidän totisesti pitää oppia elämään kestävästi niin ympäristön kuin taloudenkin reunaehtojen mukaan.

VAALILUPAUKSET
Jotka muistin ilman tarkistamista!

Silja_vaaliteemat

Ote vaaliesitteestä

Hyvä Kajaani / Kainuu

Tässä onkin ollut tekemistä. Minä ajattelin, että kotiseutuylpeys ja tästä seudusta positiivisesti puhuminen yhdistää meitä ja on helppo teema näin alkuun. Kuinka väärässä olinkaan! Sitä on leimattu haihattelijaksi, sitä on yritetty todistaa kuinka väärässä olen kun väitän tykkääväni Kajaanissa asumisesta. Sitä on kerrottu, ettei täällä pepsodent-hymyjä tarvita. Varsinainen marttyyrien maakunta. Miksi te asutte täällä, jos täällä on kerran niin kamalaa?

No, minusta täällä ei ole kamalaa. Onneksi myös hengenheimolaisia on liuta. Työ siis jatkuu. Ja on näköjään entistä tärkeämpää. 🙂

Konkreettisesti: olen puhunut asiasta paljon ja useaan otteeseen; koitan saada Kainuu Helsingissä –tapahtumaan (paluu)muuttajatarin