Miksi Vihreät?


Mielestäni Vihreät ovat puolue, jolla on paras visio ja ymmärrys tulevaisuudesta. Siitä, millaisia päätöksiä nyt pitää tehdä, jotta meillä, tulevilla sukupolvilla ja luonnolla on hyvä olla myös 50, 100 tai 500 vuoden kuluttua. Ei jäädä pelkästään puuhastelemaan kuluvan vaalikauden akuuteissa ongelmissa, vaan tehdään päätöksiä ja ajetaan asioita, jotka vaikuttavat elinmahdollisuuksimme pitkällä tähtäimellä.
Jokin vuosi sitten todettiin osuvasti ”Lapsesi äänestäisivät vihreitä”.

Minua politiikkaan ajaa halu tehdä tästä maailmasta edes hieman parempi. Varmistaa se, että se säilyisi hyvänä paikkana myös tuleville sukupolville. Aiemmin olen vain ahkerasti seurannut politiikkaa ja äänestänyt (enimmäkseen vihreitä). Eduskuntavaalien 2011 jälkeen liityin puolueen jäseneksi. Halusin osaltani olla vaikuttamassa suvaitsevamman ja välittävämmän Suomen puolesta. Nyt muutto takaisin kotipaikkakunnalle Kajaaniin antoi kipinän asettua ehdolle. Kajaanin paikallisasiat kun oikeasti kiinnostavat minua. Sitä ei oikein voinut sanoa Helsingistä, vaikka helsinkiläisenä vierähtikin lähes viisi vuotta.

Helsingin toiseksi suurin puolue ei vielä yllä samaan suosioon maakunnissa. Todennäköisesti suosiosta suurissa kaupungeissa johtuen, politiikka ja mielipiteet ovat myös keskittyneet kaupunkien asioihin maaseudun sijasta. Tähän toivon muutosta – siinä selvästi minulle työsarkaa. Minä kun en näe ristiriitaa ’cityvihreyden’ ja maaseudun elämän välillä. Halutaan elää kestävästi & säästäväisesti, suosia lähellä tuotettua, elää rauhallisesti sekä kunnioittaa toisia ja luontoa. Tätä on cityvihreyskin. Ja maaseudun perinteinen elämäntapa.

Share Button