Mitäs sitten?


Eduskuntavaalit käytiin, sain 1289 ääntä. Neljänneksi eniten Oulun vaalipiirin vihreistä. Hanna Halmeenpää Kalajoelta valittiin ylivoimaisesti kansanedustajaksemme 4800 äänellä. Varaedustajapaikan sai Mika Flöjt Kuusamosta 2000 äänellä ja listamme kolmantena oli oululainen Jenni Pitko 1900 äänellä. Olin ajatellut, että äänet jakautuisivat enemmän tasan. Siksi on rehellisyyden nimissä sanottava, että olin pettynyt omaan äänimäärääni.

No, aikaa on jo kulunut ja  onnitteluja on tullut paljon. Ehkä sitä sittenkin voi ensikertalaisena kainuulaisena vihreänä olla kohtalaisen tyytyväinen. Tietysti kun tosissaan tehtiin, aikaa & rahaa käytettiin, niin tulostakin odotti. Mutta lähes 1300 ihmistä on aika monta. Aika todella monta. Ja he kaikki olivat sitä mieltä, että minä olisin paras heitä edustamaan Arkadianmäellä. Kiitos! Se tekee valtavan iloiseksi ja nöyräksi! Samoin kuin se vilpitön apu, jota tukiryhmäni teki. Esitteiden jakamista, lettujen paistamista, ihmisten jututtamista… ja ainoa, mitä pystyin vastineeksi antamaan oli Kiitos.

Eli kyllä tässä positiivisin ajatuksin taas ollaan. Pakko hehkuttaa vihreiden äänimäärän lisäystä Kainuussa: +112 %! Vuonna 2011 vihreitä äänesti 800 ihmistä ja nyt 2015 äänipotti oli 1700. Ihan huimaa!

Vähän aikaa on mennyt ihmetellessä, että mitäs nyt. Toiminta Kajaanin kaupunginvaltuustossa ja -hallituksessa sekä Kainuun maakuntavaltuustossa jatkuu. Konkreettisina asioina nostan pyöräilyn & joukkoliikenteen edistämisen, Pöllyvaaran metsien suojelun sekä virkistysalueiden metsienkäytön järkevöittämisen, nuorten aikuisten houkuttelun Kainuuseen sekä biokaasuverkoston luomisen maakuntaan.

Puolueen puolella olen ehdolla puoluevaltuuskuntaan. Kainuun vihreät minua siihen esitti ja Vihreät naiset Oulun seudun vihreiden naisten esityksestä äänestivät minut kevätkokouksessaan 9.5 kakkoseksi. Naisilla on valtuuskunnassa kolme paikkaa, joten listan kakkosella on kohtalaisen hyvät todennäköisyydet puolellaan. Lopullisesti paikka ratkeaa puoluekokouksessa Oulussa kesäkuun alussa.

Tällaisin miettein eteenpäin. 🙂

Share Button