Tekniikan Akateemisten valtuustovaalit


Olen ehdolla.
Pohjoinen alue, numero 901. Käyhän katsomassa lisää ehdokassivulta.

Vihreiden ehdokasporukalla luotiin todella hyvät 10 teesiä:

  1. Työ on tärkeää – niin on muukin elämä. Niiden joustavaksi yhdistämiseksi on edelleen kehitettävä mm. liukuvaa työaikaa ja työaikapankkeja.
  2. Työn tuottavuuden kasvun ei tarvitse näkyä uutena vekottimena kotona, vaan mieluummin lisääntyvänä vapaa-aikana.
  3. Johtamisen laatua ja työyhteisöjen toimintatapoja pitää kehittää. Hyvä johtaminen parantaa työhyvinvointia ja tuottavuutta.
  4. Tekniikka on sukupuolineutraalia. Alan työpaikkojen pitää kohdella tasa-arvoisesti kaikkia vähemmistöjä, myös naisia.
  5. Ihmisen on voitava olla opiskelija, työssä käyvä, työtön, yrittäjä tai eläkeläinen – ja useita näistä yhtaikaa.
  6. Vihreä teknologia mullistaa jo maailmaa. Suomen on satsattava vahvuuksiinsa: bioenergiaan, puhtaisiin prosesseihin ja energiatehokkuuteen.
  7. Pienet ja keskisuuret yritykset työllistävät yli 60 % yritysten työvoimasta. Yrityksen perustamis- ja verobyrokratiaa on kevennettävä.
  8. Euroopan unionissa työvoima saa liikkua vapaasti. Siksi ammattiyhdistysliikkeen on kehitettävä kansainvälistä yhteistyötä.
  9. Heikoimpien on vaikea puolustautua. EU-komission esitys ammattiyhdistysliikkeen kanneoikeudesta ulkomaalaisten puolesta on hyvä ensiaskel.
  10. Maksuton koulutus on Suomen osaamisen ja hyvinvoinnin perusta. Se on valttimme maailmanlaajuisessa kilpailussa tulevaisuuden osaajista.

vihrea-tek300px

Kävin toki vastaamassa myös vaalikoneeseen. Ikävää siinä oli se, ettei omia vastauksiaan voinut perustella tai kommentoida.  Jos joku asia jäi mietityttämään, kysäise ihmeessä esim. tämän blogin kommenttipalstan kautta.

Vielä loppuun kaksi muistutusta. 🙂
– Käyhän TEK:n jäsen äänestämässä
– Vihreillä on liuta loistavia ehdokkaita ympäri Suomen.

Share Button