Sotilaiden lähettämisestä Ukrainaan


Pentti Kettunen kysyi sekä minun että puolueeni mielipidettä sotilaiden lähettämisestä Ukrainaan (KS 21.5.2024). Vihreiden varsinaista virallista kantaa asiaan ei ole – se kannanmuodostus on tämäntyyppisissä asioissa puoluekokouksen tai vähintäänkin puoluevaltuuston tehtävä. Kuitenkin eduskuntaryhmä Suomen kansalta saamallaan mandaatilla ottaa tarvittaessa asiaan kantaa.

Itse suhtaudun sotilaiden lähettämiseen kielteisesti, koska se eskaloisi nykyisen sodan huomattavasti suuremmaksi. Silloin Suomesta ja mahdollisista muista NATO- tai EU-maista tulisi sodan osapuolia, ja tällä olisi merkittäviä ja mittavia negatiivisia seurausvaikutuksia.

Näen kuitenkin, että meidän on tehtävä kaikkemme, jotta Ukraina voittaa sodan. Tässä on vielä paljon tehtävää. Esimerkiksi pakotteita pitää kiristää, Euroopan fossiiliriippuvuutta vähentää merkittävästi ja nopeasti sekä materiaaliapua toimittaa nykyistä enemmän ja ripeämmin. Nämä ovat etenkin valtio- ja EU-tasoisia toimia. Näiden lisäksi erilaiset ykstyishenkilöiden ja kolmannen sektorin avustustoiminta ovat todella olennaisia Ukrainan tukemiseksi.

Silja Keränen
Vihreiden varapuheenjohtaja
Eurovaaliehdokas
Kajaani

—-

Kirjoitus on julkaistu Kainuun Sanomissa 24.5.2024.

Share Button

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.