Maaseudun karnevalisointi ei hyödytä ketään


Maaseudun asian ja ihmisten tilanteiden karnevalisointi ei auta, eikä ole järkevää. Maaseudun elinvoimaa kannattaa lisätä toimivin keinoin, ei pilke silmäkulmassa jotain outoa esittäen, kuten keskustanuoret esittäessään seksityöstä maaseudun elävöittäjää.
 
Seksityössä on monia haasteita, kun se harmillisen usein kytkeytyy paritukseen ja ihmiskauppaan. Vapaaehtoisesti seksityötä tekevät toki saisivat harjoittaa ammattiaan, mutta valitettavasti seksityö ei useinkaan ole vapaaehtoista vaan pakotettua tai olosuhteiden pakosta ainoa vaihtoehto.
 
Maaseudun elinvoiman lisäämiseksi feministinen elinvoimapolitiikka on oikea ratkaisu. Maaseudulla ja pienemmillä paikkakunnilla asuu nuoria miehiä enemmän kuin nuoria naisia. Maaseutupolitiikan sekä pienempien paikkakuntien elinvoimapolitiikan on oltava feminististä, jossa siis panostetaan naisvaltaisiin aloihin, puretaan työmarkkinoiden segregaatiota, luodaan turvallista ja yhdenvertaista ilmapiiriä sekä huomioidaan etenkin pehmeän elinvoiman tekijät kulttuurista hyvään elinympäristöön.
 
Meillä isojen kaupunkien ulkopuolisilla alueilla on paljon vahvuuksia, ja niistä käsin alueita pitäisikin kehittää. Irralliset aloitteet eivät tue maaseudun aitoa ja kunnollista kehittämistä.

Kirjoitus on julkaistu Maaseudun Tulevaisuudessa 13.5.2024.
Share Button

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.