Oulujärven ylitystie, hohhoijaa…


Luonnos Kainuun maakuntasuunnitelmaksi on nyt kommenttikierroksella. Myös sinä voit sitä kommentoida, katso lisää: http://www.kainuunliitto.fi/127

Paljon asiaa, paljon hyvääkin asiaa. En ajatellut listata kaikkia ajatuksiani vaan huoahtaa yhdestä, eli Oulujärven ylitystiestä. Olin ajatellut, että asiaa on ajettu aiempina vuosina ja nyt se jäänyt. Mutta siellä se komeili, taisi olla pariinkin otteeseen.

Ylitystie rakennettaisiin siis Kajaanin läheltä Paltamon keskustan ohi Oulujärven yli lyhentäen siten automatkaa Kajaanin Oulun välillä. Ymmärrän massiivisten liikenneinfrojen rakentamisen, kun niitä käyttää satojatuhansia tai miljoonia ihmisiä. Tässä tapauksessa näin ei olisi. Ja tämän lisäksi vielä sillan maisema- ja luontovaikutukset.

Relevantteja, pitkän tähtäimen infrahankkeita löytyisi etenkin ratapuolelta: tuplaraiteet Savon radalle, oikaisu Lahti-Mikkeli välille, ratojen kunnon parantamista lähes kauttaaltaan. Lisäksi Venäjän suuntaan kannattaisi panostaa nyt tehdyn/tehtävän Kostamus-Vartius tien leventämisen lisäksi. Julkista liikennettä Kostamuksesta Kainuun kuntiin?

Share Button