EU-vaalit ovat myös maaseutuvaalit


Euroopan Unioni tekee varsin merkittävää maaseutu- ja aluepolitiikkaa. Maaseudun kehittäminen on osa maatalouden kokonaisuutta ja aluepolitiikka – tai EU-termein koheesiopolitiikka – omanaan.  

Koheesiopolitiikan ideana on tasata alueiden välisiä eroja ja varmistaa se, että myös hieman heikommin pärjäävät alueet pysyvät menossa mukana. Samalla tämän aluepolitiikan avulla kehitetään alueiden elinkeinorakennetta. EU on aidosti merkittävä aluepolitiikan toimija ja Brysselissä tuntuu oikeasti kiinnostavan se, että eri puolilla Suomea on elämisen edellytykset kunnossa.

EU:n aluepolitiikan näkemys on kerrassaan erinomainen ja sen tulee jatkua. Elävästä maaseudusta on pidettävä huolta ja elämisen edellytysten on oltava kohdallaan myös isojen kaupunkien ulkopuolella – niin pikkukaupungeissa, kuntakeskuksissa kuin ihan oikeasti maaseudullakin.

Suomalaisella maaseudulla on valtavasti mahdollisuuksia. Toisaalta rauha, luonto ja miellyttävä elämisen tahti ovat todellisia vetonauloja. Ja toisaalta maaseudun elinkeinomahdollisuudet ruoantuotannosta, vihreän siirtymän uusiin elinkeinoihin sekä digitaalisuuden mahdollistamat etätyöt tarjoavat varsin kattavasti erilaisia työpaikkoja eri puolille Suomea.

Jotta tämä positiivinen maaseudun kehittämisen tulevaisuuskuva toteutuu, tarvitaan sen tekemiseksi rahoitusta. EU:n maaseudun kehittämisen rahoitus sekä aluekehitystuet tarjoavat tähän erinomaisen välineen. Näiden jatko pitää varmistaa, ja EU-vaalit ovatkin siis mitä suuremmassa määrin maaseutuvaalit.

Silja Keränen

DI, Vihreiden varapuheenjohtaja
Eurovaaliehdokas
Kajaani


Kirjoitus on julkaistu muutamissa paikallisissa sanomalehdissä. 

Share Button

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.