Ehdolla eurovaaleissa!


Olen tästä aika innoissani, koska nämä kevään EU-vaalit ovat todella tärkeät. Niissä ratkaistaan EU:n suunta monelta osin. EU:n merkitys etenkin rauhan takaajana ja turvallisuuden varmistajana korostuu tässä maailmanajassa.

Kevään EU-vaalit ovat myös olennaiset ilmasto-, luonto- ja ympäristöpolitiikan jatkuvuuden kannalta. Minusta on todella tärkeää, että EU säilyttää asemansa kunnianhimoisen politiikan tekijänä ja globaalien neuvottelujen kirittäjänä. Muuten tätä ekologista kriisiä ei kyllä pystytä ratkaisemaan.
 
Minua tässä kokonaisuudessa kiinnostaa erityisesti maatalouden rooli ja ruoantuotannon kestävyysmurroksen edistäminen. Ajattelen, että on mahdollista saavuttaa sellainen tilanne, jossa ruoantuotanto on kannattavaa viljelijälle, jossa ruoantuotannon ekologinen jalanjälki pienenee huomattavasti ja positiiviset vaikutukset lisääntyvät merkittävästi ja jossa eläinten hyvinvointi paranee. Ja vieläpä ruoatuontannon omavaraisuus paranee ja huoltovarmuus sitä kautta varmistetaan.
 
EUssa tehdään seuraavalla parlamenttikaudella uutta yhteistä maatalouspolitiikkaa, joka on avainasemassa tämän maatalouden kestävyysmurroksen toteuttamiseksi. Olisipahan todella hienoa olla mukana tekemässä tätä. 🌾
 

Itse näen EU:n myös todella olennaisena aluepoliittisena toimijana – EU:lla on vahva halu siihen, että kaikki alueet pärjäävät ja ovat kehityksessä mukana. Toivon todella, että tämä näkemys jatkuu ja että tuki harvaan asutuille ja takamatkalta ponnistaville alueille säilyy vahvana. Tämähän koskettaa etenkin Itä- ja Pohjois-Suomea, ja toki aika laajasti koko Suomen maaseutua. Elämisen edellytykset on taattava eri puolilla.


Lue ehdokkuudesta lisää Maaseudun Tulevaisuudesta tai STT:n tiedotteesta

Share Button