Kaupunginhallituksen jäsenet Koti-Kajaanissa


Jatka lausetta:

Olen hyvä poliitikko, koska tykkään tästä meidän kaupungista & maakunnasta. Haluan myös tehdä maailmasta paremman paikan elää, jotta maapallo säilyisi elinkelpoisena. Innokkuuden lisäksi diplomi-insinöörin koulutus, monipuolinen työkokemus sekä touhut partiossa auttavat saamaan asioita oikeasti myös aikaiseksi.

Luottamustehtävissä tavoitteenani on edistää vihreään arvomaailmaan kuuluvia asioita (mm. ekologinen kestävyys, avoin keskustelukulttuuri, koulutukseen & osaamiseen panostaminen, kaikista huolehtiminen ja hyvinvoinnin edistäminen) sekä tietysti toimia Kajaanin/Kainuun ja kajaanilaisten/kainuulaisten parhaaksi.

Kajaanin poliittinen ilmapiiri on nyt parempi kuin edelliskaudella. Kiitos siitä päätöksentekijäkollegoille.

Kajaanin vetovoimaa on helppo lisätä, koska meillä on täällä paljon hyvää. Hyvä asua ja elää, arki on helppoa, mukavia ihmisiä – ja nyt meillä on myös työpaikkoja. Lisäksi meillä on ainutlaatuisia matkailukohteita, joista Ärjä tulee ensimmäisenä mieleen. Kun itse kävin siellä ensimmäistä kertaa lämpimänä kesäpäivä, tuli olo, että olen jossain Malesian paratiisisaarella. Ja olinkin kotikaupungissani. 🙂

Kajaanin pitäisi kaupunkiorganisaationa hoitaa perustehtävänsä mahdollisimman hyvin. Koulutukseen ja sivistykseen täytyy panostaa. Jos kaupungin verotulot näyttävät tänä vuonna kehittyvän budjetoitua paremmin, päästään pohtimaan sivistyspuolelle tehtyjen säästöjen purkamista: mm. ryhmäkokojen pienentämistä, subjektiivisen päivähoito-oikeuden palauttamista sekä kouluavustajien määrän lisäämistä.

Kajaanin ei pitäisi selitellä, että emme me voi menestyä milloin mistäkin syystä. Hoidetaan hommat hyvin, tartutaan epäkohtiin ja ollaan myös tyytyväisiä hyvistä asioista. Kyllä se tuottaa tulosta.

Elinkeinopolitiikassa meidän pitää sisäistää nopeasti, että vuosikymmenten työpaikkapula on nyt äkkiä muuttunut työntekijäpulaksi. Meidän pitää siis panostaa siihen, kuinka saamme houkuteltua tänne osaajia. Myös maahanmuutolla on syytä olla nykyistä suurempi rooli.

Harrastusmahdollisuuksia Kajaanissa on kaupungin kokoon nähden hyvin. Kaikkea mahdollista ei voi, eikä pidäkään voida, harrastaa. Mutta paljon voi, ja olosuhteet ovat pääosin hyvät niin liikunta- kuin muillekin harrastuksille.

Lasten ja nuorten olosuhteisiin ja hyvinvointiin on aina syytä panostaa. Lapset ovat tulevaisuus, ja hyvät lapsiperheiden palvelut ja elämisen edellytykset ovat iso vetovoimatekijä. Lisäksi lapsiin ja nuoriin panostamalla ehkäistään eriarvoistumiskehitystä, joka valitettavasti Suomessa näyttää kasvavan.

Kotona on yleensä aikamoista hulinaa ja paljon tekemistä, joka lienee aika normaalia pikkulapsiperheen arkea. Arjen palapelin toimimisessa lähipiiri auttaa valtavasti.

Jääkaapin ovessa on mm. muistilista, mitä lapselle pitää ottaa yönylireissulle mukaan sekä Huili-lehden vuosikalenteri.

Tänä iltana on kaupunginvaltuuston kokous, jossa päätetään Terrafamen uraaniluvasta Kajaanin osalta.

Parasta mitä tiedän on toisaalta touhuta näiden mainioiden lasten kanssa ja toisaalta nähdä jonkun tärkeän asian etenevän oikeaan suuntaan varsinkin, jos on itse ollut muiden mukana asiaa jotenkin tekemässä (esimerkiksi Ärjän tilanne tai partion jäsenmäärän kasvu).

Tulevaisuudessa toivon, että Kajaanilla ja Kainuulla menee hyvin ja että väkimäärän väheneminen on taittunut. Samoin toivon, että ihmiskunta rupeaa elämään maapallon kantokyvyn mukaan kestävästi. Se on se meidän todellinen kestävyysvaje. Ja jottei jää vain toivomiseksi, näiden asioiden puolesta haluan ja aion edelleen toimia.

Taustatiedot:
Nimi: Silja Keränen
Ikä: 34
Puolue: Vihreät
Ammatti: projektipäällikkö
Koulutus: diplomi-insinööri
Luottamustoimet: Kajaanin kaupunginvaltuuston ja –hallituksen jäsen, Kainuun maakuntavaltuuston jäsen ja tarkastuslautakunnan varapuheenjohtaja
Perhe: rakas puoliso ja kaksi ihanaa pientä lasta
Harrastukset: partio, suunnistus ja jumppa

Share Button