Eduskuntavaalit

Silja Keränen

Olen ehdolla eduskuntaan Oulun vaalipiirissä numerolla 73 luonnon, lasten ja maakuntien puolesta.

Näissä eduskuntavaaleissa päätetään siitä, jatketaanko päästöjen vähentämisen tiellä ja panostetaanko vihreän siirtymän toteuttamiseen edelleen. Minä haluan toimia sen eteen, että näin tehdään.
 
Minun mielesätni meidän aikuisten velvollisuus on huolehtia siitä, että jokainen lapsi saa hyvät lähtökohdat elämään. Meidän on toimittava sen puolesta, että maailma on meidän pienille hyvä.
 
Lasten ja luonnon ohella näen maakuntien menestyksen tärkeänä. Eri puolilla Suomea tulee elämisen edellytysten olla kunnossa. Haluan, että maakuntien, maaseudun, syrjäseutujen sekä Itä- ja Pohjois-Suomen tulevaisuus nähdään valoisana. Minä sen näen, ja haluan viedä sitä viestiä myös eduskuntaan ja todellakin pitää meidän seutujemme puolta.

Kansanedustajan työssä saisi yhdistettyä Kainuun, Pohjois-Suomen ja meidän maakuntien asian ajamisen minulle tärkeisiin luonto- ja ympäristöasioihin. Ilmaston lämpeneminen ei valitettavasti mene tauolle, vaikka niin haluttaisiinkin. Samoin meidän ihanan luonnon puolesta on tärkeä toimia.

Omien pienten myötä lasten, nuorten ja perheiden asiat ovat minulle myös todella läheisiä ja tärkeitä. On olennaista huolehtia, että jokainen lapsi saa hyvät lähtökohdat elämään. Nuorten hyvinvoinnista on myös pidettävä huolta – etenkin riittävistä mielenterveyspalveluista.

Koen, että olen vihreissä profiloitunut etenkin aluepolitiikan sekä maa- ja metsätalouspolitiikan asiantuntijana. Haluankin, että eri puolilla Suomea on asumisen edellytykset kunnossa ja että valtio siitä osaltaan huolehtii hyvällä aluepolitiikalla. Omavarainen ruoantuotanto, huoltovarmuuskysymykset sekä metsätalouspolitiikkaan liittyvien luonto- ja talousnäkökohtien yhdistäminen ovat minusta äärimmäisen inspiroivia ja todella tärkeitä teemoja.

Oulun vaalipiiristä on valittu vihreä kansanedustaja vuodesta 1987 lähtien. Tällä hetkellä tehtävässä toimii oululainen Jenni Pitko, joka on ehdolla jatkokaudelle. Olisiko nyt aika kahdelle vihreälle kansanedustajalle, ja ensimmäiselle kainuulaiselle vihreälle kansanedustajalle. ❤️

Näiltä minun sivuiltani löydät minusta ja ajatuksistani lisätietoa. Vaalikoneet puolestaan löydät täältä:
YLEn vaalikone
Kalevan vaalikone
Kainuun Sanomien vaalikone (pitkälti sama kuin YLEn)
Iltalehden vaalikone (pitkälti sama kuin Kalevan)
Helsingin Sanomien vaalikone 
Ilta-Sanomien vaalikone
MTVn vaalikone
Duunitorin vaalikone

Haluatko lähteä mukaan auttamaan minua tässä tavoitteessa?
Liity tukiryhmään laittamalla sähköpostia: silja.keranen@vihreat.fi 

 

Share Button