Aluevaalit


Olen tosiaan ehdolla Kainuun uuden hyvinvointialueen valtuustoon. 🙂

Siellä päätetään meidän sosiaali- ja terveyspalveluista sekä pelastustoimen järjestämisestä. Nämä vaalit ovat todella tärkeät – käythän siis äänestämässä! Ennakkoäänestys on 12.-18.1 ja varsinainen vaalipäivä 23.1. 

Minä lähdin ehdolle aluevaaleihin, koska kyseessä ovat tärkeät meitä jokaista tavalla tai toisella koskettavat asiat. Se, miten ja missä Kainuussa saa hoitoa. Huolehditaanko heikoimmista. Onko vanhustenhoito kunnossa. Onhan meillä päivystävä keskussairaala ja synnytystoimintaa tulevaisuudessakin. Panostetaanko lapsiperheisiin. Saako mielenterveysongelmiin apua nopeasti. Osaatanko olla hyvä työnantaja. Hoidetaanko taloutta kestävästi. Panostetaanko ennaltaehkäisyyn.

Olen saanut nyt toimia puolitoista vuotta sote-valtuuston jäsenenä, ja tiedän todella, että asiat eivät ole talouspaineiden, osaajapulan ja korkean sairastavuuden ristipaineessa helppoja. Sitäkin tärkeämpää on tehdä päätöksiä pitkäjänteisesti, inhimillisyys ohjenuorana, ennaltaehkäisyyn panostaen ja kainuulaisten hyvinvointia parantaen.

Tarkemmin ajatuksiani ja myös vihreiden vaaliteemoja voit käydä lukemassa:
YLEn vaalikone
Kainuun Sanomien (ja Iltalehden) vaalikone
Helsingin Sanomien vaalikone 

Oman blogini sote-aiheiset postaukset

Sitten vielä yhteisiä, eli Vihreiden vaaliohjelma Kainuussa. 🙂
Ja meidän ihan mahtava ehdokasporukka

Paljon olen myös kirjoitellut ajatuksiani Facebook-sivulleni

Tällaisia. Jos jokin asia jää mietityttämään, haluat kysyä minulta jotain tai kertoa minulle jotain, laita viestiä. Joko Facebook-sivun kautta tai sitten sähköpostilla silja.keranen [at] vihreat.fi 

Share Button